Chrupiące bułeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo sycące i smaczne bułki z serem, szynką oraz cebulką.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 Bułki
    2 cebule
    szynka (lub inna wędlina np. polędwica)
    ser żółty w plasterkach
    ketchup
    masło

Chrupiące bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułeczki z cebulką i szynką. 1. Bułki przeroić na pół. Cebulę obrać, następnie przekroić także na pół (nie rozdrabniać). Każdą częśc bułki posmarować masłem, następnie nakładać plaster szynki oraz kawałek cebuli. Na cebulę nałożyć plaster sera, a wierzch posmarować ketchupem. Położyć na blachę do pieczenia.

    Przed włożeniem do piekarnika, należy go rozgrzać. Piec ok. 10 min., czyli do czasu aż ser się stopi, a bułka ładnie zarumieni.
    Smacznego.

Porady

Nie trzymajmy bułek za długo w piekarniku, gdyż zbytnio się spieką. Zależy to także od waszego piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy