CHRUPIĄCA SAŁATKA

4.5 (146 ocen)

Sałatka lekka, chrupiąca , znakomita do dań z grilla lub na lekką kolację.

Składniki:

  • -mały kalafior
    - 5-6 rzodkiewek
    - 3 średnie pomidory
    - 1 ogórek zielony
    - garść siekanej zielonej cebulki
    - 1 łyżka posiekanego koperku
    - saszetka sałatki ''Tysiąca wysp''
    - 200g jogurtu naturalnego
    - 4 łyżki śmietany 18%
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Chrupiąca sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na jak najmniejsze różyczki. Resztę warzyw pokroić w kostkę na tyle dużą, by wielkością pasowała do różyczek kalafiora.Dodać koperek i posiekaną zieloną cebulkę.Zawartość saszetki wymieszać z jogurtem i śmietaną, połączyć z sałatką.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować