Chrupiąca, rybna kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety: Rybę rozmrażamy jeśli używamy mrożonej, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, 4 łyżki bułki tartej, marchewkę startą na drobnych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praske, sól, pieprz i całość wyrabiamy na gładką mase.
2.Formujemy okrągłe, płaskie kotleciki, panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
3.Bułki rozcinamy z jednej strony, do środka wkładamy po 1 kotleciku, plasterku pomidorka oraz sera żółtego. Bułki mocno ścisamy, obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.
Komentarze