Chrupiąca bułka z łososiem

4.5 (194 ocen)

Pyszne bułki które można jeść zarówno na śniadanie jak i na kolację

Składniki:

  • - bagietka lub bułki typu paluch
    - 100 g wędzonego łososia
    - 70 g sera żółtego np. Gouda
    - 2 jajka
    - mała czerwona cebula
    - 1/4 pęczka cebulki ze szczypiorkiem
    - 2 łyżki musztardy sarepskiej
    - 2-3 łyżki majonezu
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Chrupiąca bułka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach, łososia kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, szczypiorek z cebulką siekamy. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Bułki rozcinamy z boku, nakładamy w środek przygotowaną masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni, pieczemy ok. 15 minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować