Chrupaczki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na piknik i nie tylko:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serdelki z indyka: 3 sztuki
    - mąka przenna: 4 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 opakowanie

Chrupaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajka, mleka i mąki robimy gęste ciasto, doprawiamy, a następnie mieszamy z serdelkami pokrojonymi w 2 cm krążki. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ketchupem lub sosem barbecue. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy