CHPISY Z JARMUŻU

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nie od dziś wiadomo, że chipsy można robić z różnych warzyw nie tylko z ziemniaków. Próbowałam chipsów z jabłek, gruszek czy pietruszki. Tym razem przygotowałam zdrową przekąskę, którą można zajadać się na okrągło (jest mało kaloryczna) chipsy z jarumżu

  • 15 min

Składniki:

  • garść jarmużu
    oliwa z oliwek
    opcjonalnie sól i pieprz do smaku

Chpisy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy i osuszamy. Układamy listki na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek ,ewentualnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 5 minut. Trzeba uważać aby nie przypalić liść ,ponieważ szybko się pieką. Idealne są zielone i chrupiące

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy