Chowder

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chowder to nic innego jak zupa rybna, której nieodzownym składnikiem oprócz ryb jest wędzony bekon.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z ryby: 45 dekagramów
    - bekon lub wędzony boczek: 10 dekagramów
    - pomidory w zalewie - puszka: 1 sztuka
    - ziemnikai pokrojone w kostkę: 1 szklanka
    - marchew pokrojona w kostkę: 0.75 szklanki
    - cebula posiekana: 0.5 szklanki
    - seler naciowy posiekany: 0.5 szklanki
    - keczup: 0.25 szklanki
    - sos Worcestershire: 2 łyżeczki
    - tymianek: 0.25 łyżeczki
    - natka pietruszki posiekana: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Chowder - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte filety pokroić na 2,5 cm kawałki. Podsmażyć bekon i zeszklić na nim cebulę. Ostrożnie wlać 2 szklanki wody, dodać ziemniaki, marchewkę, seler, sos worcestershire, tymianek, posolić. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić warzywa do miękkości - około 15 minut. Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą i keczup. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i włożyć rybę. Przykryć i dusić, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem posypać natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować