Chłopskie jadło

4.5 (145 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

bardzo syte danie

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    1 cebula
    Ok. 20 dag wędzonego boczku i swojskiej kiełbasy
    2 jajka
    4 łyżki mleka
    Sól, pieprz, suszony koperek
    oraz
    Jogurt grecki oprószony koperkiem
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chłopskie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować al.’ Dente ziemniaki, w wodzie z dodatkiem masła, soli i suszonego koperku, osączyć i pokroić w plasterki.
    Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić.
    Dodać ok. 20 dag pokrojonego w kostkę wędzonego boczku i swojskiej kiełbasy czosnkowej, przesmażyć razem.
    Dodać ziemniaki, wymieszać i podsmażyć chwilę.
    W tym czasie roztrzepać 2 jajka z 4 łyżkami mleka , doprawić szczyptą soli, suszonym koperkiem i pieprzem. Wlać do potrawy, poddusić, aż jajka się zetną.
    Jogurt grecki przełożyć do miseczki i posypać posiekanym koperkiem.
    Podać razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować