Chłopska micha

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie jest rewelacyjną alternatywą dla fasolki po bretońsku. Smakuje bardzo podobnie, ale nie ma w niej nawet jednego ziarna fasoli, dlatego też można spróbować karmić tym dzieci, które fasolki po bretońsku jeść nie chcą.

  • 30 min

Składniki:

  • 3-4 ziemniaki
    30 dag kiełbasy np. śląska
    2 cebule
    puszka krojonych pomidorów
    1 szklanka wody
    1 kostka rosołowa (wieprzowa/wołowa)
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka estragonu
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chłopska micha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w pół talarki. Cebulę obrać i pokroić na talarki. Masło stopić na patelni i zeszklić na nim cebulę. Dorzucić kiełbasę i podsmażać. Następnie posypać wszystko słodką papryką. Przełożyć zawartość patelni do garnka. Zalać szklanką wody i dorzucić kostkę rosołową. Zagotować.
  • 2. Ziemniaki obrać i pokroić w sporą kostkę. Dodać do garnka. Gotować całość pod przykryciem przez 10 minut. Następnie dodać pomidory i wszystko doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Dusić jeszcze około 5 minut. Na końcu dodać estragon, wymieszać i zgasić ogień. Po minucie danie jest gotowe do jedzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować