CHŁODNIK Z MELONA GALLO

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tę smaczną zupę podaję z marynowanym imbirem i szynką parmeńską

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - melon gallo (miąższ): 2 sztuki
    - cytryna (sok do smaku): 1 sztuka
    - imbir (marynowany): 4 plastry
    - mięta (świeże listki): 8 sztuk
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - szynka parmeńska: 4 plastry
    - melon miodowy (8 wydrążonych kulek): 1 sztuka
    - paluszki grissini: 8 sztuk

Chłodnik z melona gallo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Melona gallo zmiksować z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu, a następnie schłodzić w lodówce.
  • 2. W miseczkach ułożyć zimne kulki z melona miodowego oraz pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską.
  • 3. Całość zalać zimnym chłodnikiem, udekorować listkami świeżej mięty i paluszkami grissini.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy