Chłodnik pomidorowy - ostry

0 (0 ocen)

Świetny, ostry, mocno pomidorowy chłodnik. Znakomity na upały. Można dorzucić parę kostek lodu i wtedy będzie super zimna zupa na super upał. Polecam!

Składniki:

  • 1400 g pomidorów
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 ostra czerwona papryka
    garść bazylii
    garść kolendry + trochę do podania
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik pomidorowy - ostry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. papryczkę włożyć do piekarnika z włączoną funkcją grill. Opiekać tak długo aż skórka się przypiecze i można będzie ją bez kłopotu zdjąć. Obrać papryczkę i wypestkować.
  • 2. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry.
  • 3. cebulę obrać i przekroić na mniejsze kawałki
  • 4. Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dobrze zmiksować.
  • 5. Można zupę przetrzeć przez sito, jak kto lubi, nie jest to konieczne.
  • 6. Przed podaniem mocno schłodzić w lodówce. Podawać posypaną listkami kolendry i grzankami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować