Chłodnik na maślance z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chłodnik na upalne dni szybki do zrobienia z dużą ilością rzodkiewki oraz świeżego koperku. Chłodnik zrobiony na maślance.

  • 20 min

Składniki:

  • maślanka 450 ml
    rzodkiewka 1 pęk
    koper 1 pęk
    czosnek 1 ząbek
    ziołowe ziarenka smaku do smaku
    jajka 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik Dania główne

Chłodnik na maślance z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę pokroić plasterki dodać do maślanki. Koper posiekać, dodać do maślanki, wcisnąć ząbek czosnku. Całość wymieszać. Do smaku dodać ziarenka smaku.

    Jajka ugotować na twardo, obrać. Dwa jajka pokroić w kostkę i dodać do chłodnika wymieszać. Chłodnik rozlać do talerzy.

    Dwa jajka pokroić w plastry i położyć na chłodniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować