Chłodnik awokado z ogórkiem i selerem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

chłodnik na orzeźwienie. Moc witamin za sprawą awokado, selera naciowego i ogórka. Z lekką nuta mięty. Chłodnik zrobimy w pięć minut tylko musimy go później schłodzić.Polecam podawać go z odrobiną oliwy z oliwek i migdałami.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 awokado
    1/3 ogórka zielonego długiego
    3 liście selera naciowego
    2 łyżki soku z cytryny
    mięta świeża
    sól, pieprz
    200 g jogurtu greckiego
    1/2 szklanki wody
    oliwa z oliwek
    prażone migdały

Chłodnik awokado z ogórkiem i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórek pokrojony i awokado 1. Ogórka kroję na pół i usuwam pestki, kroję na kawałki. Seler naciowy obieram z włókien i kroję na kawałki.
  • awokado, seler, mięta, ogórek przed zmiksowaniem 2. Do pojemnika przekładam seler, ogórka, awokado, dodaję listki mięty, sok z cytryny, jogurt grecki, wodę i miksuję blenderem.
  • chłodnik zmiksowany 3. Doprawiam solą, pieprzem. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Podaję z oliwą z oliwek i prażonymi migdałami, posypuję miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy