Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

z malinami,borówkami i serem fetą.Polecam na takie dni co nawet w cieniu jest gorąco :) Jest orzeźwiająca.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 arbuz ok.2kg
    500g. truskawek
    400g.malin
    400g.borówki amerykańskiej
    200g sera feta
    300ml.wina musującego różowego
    3 łyżki miodu
    4 łyżeczki cukru brązowego
    świeża mięta i bazylia

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuz kroimy na mniejsze kawałki ,usuwamy pestki,odcinamy skórę i wrzucamy do miski.Dodajemy umyte truskawki pozbawione szypułek.Wlewamy wino musujące,miód , dodajemy cukier oraz bazylię i mięte.Miksujemy blenderem.Wrzucamy maliny oraz borówki amerykańskie.Wkładamy do lodówki na 2 godz.Chłodnik rozlewamy do miseczek.Podajemy z serem fetą,dekorujemy miętą i bazylią.Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy