Chlebki bananowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Słodkie, wilgotne, bananowe.

  • Łatwy

Składniki:


  • - dojrzałe banany: 4 sztuki
    - miekkie masło: 75 gramów
    - cukier trzcinowy: 200 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka orkiszowa: 170 gramów
    - Szczypta soli: 1 sztuka

Chlebki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chlebek bananowy 1. Przygotowanie:
    Rozgniecione banany umieszczamy w dużej misce.
    Ucieramy je z masłem, cukrem i jajkiem.
    Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
    Masę przekładamy do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
    Pieczemy około godzinę w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy