Chleb z odzysku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Kaja Brych

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 0.5 litra
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 50 dekagramów
    - cukier waniliowy: 2 łyżki
    - cynamon (do posypania): 1 łyżeczka
    - masło: 100 gramów
    - chleb (kilka kromek zeschnietego): 5 sztuk

Chleb z odzysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i cukrem. W masie zanurzamy kromki chleba i wyjmujemy, lekko osączając.
  • 2. Masło roztapiamy na patelni i smażymy na nim kromki chleba z obu stron. Gdy się zezłocą, odkładamy na talerz i posypujemy cukrem waniliowym. Podajemy na ciepło. Posypujemy cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy