Chleb z nadzieniem

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Przepyszna kolacja albo śniadanie .....

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -mieszanka do wypieku chleba 30 dkg
    FARSZ
    -kapusta kiszona ugotowana 25 dkg
    -grzyby suszone 20 g
    -oliwa
    -sól
    -pieprz
    -cebula 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto z mieszanki wg. przepisu na opakowaniu.
    Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, na pół twardo, odcedzić z wody, pokroić na mniejsze kawałki.
    Grzyby zamoczyć w letniej wodzie najlepiej na noc, odcedzone grzyby pokroić.(wodę z moczenia zachować)
    Obraną cebulę pokroić w piórka, przesmażyć na oliwie, dodać pokrojone grzyby wszystko dokładnie wymieszać.
    Podlać wodą z gotowania grzybów, dusić około 20 minut jak woda odparuje to podlać .
    Dodać do grzybów, pokrojoną kapustę, gotować około 8-10 do odparowania wody.
    Na blacie podsypanym mąką rozwałkować ciasto, na środku ułożyć farsz, formując mały bochenek.
    Ułożyć chlebek na wysmarowanej blaszce, piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.(termoobieg )
    Upieczone chlebki, oprószyć mąką, wychłodzić na kratce.
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować