Chleb w cieście naleśnikowym

4.41 (207 ocen)

  • 20 min

Dobry pomysł na kolację lub śniadanie i przy okazji wykorzystanie starego chleba.

  • 20 min

Składniki:

  • -chleb (najlepiej taki sprzed kilku dni)
    -jajko
    -ok. szklanki mleka
    -ok. 7 dużych łyżek mąki
    -szczypta soli
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.41 (207 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Desery

Chleb w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kroimy na sznytki i je jeszcze na pół. Z jajka, mąki i mleka robimy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy także szczyptę soli. Rozgrzewamy olej. Połówki sznytek chleba moczymy dokładnie w cieście i smażymy z obu stron na rumiany kolor.

Porady

Dobrze żeby wlać więcej oleju na patelnię niż do smażenia zwykłych naleśników. Chleb w cieście najlepszy jest z cukrem pudrem, z dżemem lub miodem- jednym słowem wszystko co słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować