Chleb nadziewany

0 (0 ocen)

bardzo smaczny

Składniki:

  • 1 chleb słonecznikowy
    250 gram sera twarogowego półtłustego
    1 mały pomidor
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 zielonego ogórka długiego
    50 ml śmietanki 18 %
    1/2 pęczka koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku


Chleb nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odkroić kromki i wydrążyć środek. Pomidora i paprykę pokroić w drobną kostkę. Ogórka przekroić na pół. Wydrążyć środek i miąższ pokroić w kostkę. Koperek opłukać i posiekać. Ser przełożyć do miski. Dodać do niego pokrojone warzywa, koperek, śmietankę oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze razem wymieszać. Tak przygotowanym serem nadziać wcześniej przygotowany chleb. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy