Chipsy z Parmezanu

4.5 (149 ocen)

  • 20 min

Chipsy z parmezanu możemy potraktować jako przekąskę, lub jako dodatek do potraw.

  • 20 min

Składniki:

  • Ser parmezan (u mnie parmigiano reggiano)
    oregano
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Chipsy z parmezanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chipsy z parmezanu - przygotowanie 1. Ścieramy ser na tarce o średniej grubości oczkach (tarłam na tych bocznych)
    Dodajemy przyprawy u mnie to oregano i pieprzu ziołowy, mieszamy wszystko razem (możecie dodać innych, tych które lubicie najbardziej)j.
    Blachę taką od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy porcjami ser, tworząc okręgi, "dociskamy" aby powstał płaski placek.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy na górnej półce około 4-5 minut.
    Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać należy aby ser nabrał chrupkości, podajemy
    Smacznych wrażeń;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować