Chipsy z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne i chrupiące, do tego bardzo zdrowe. Takie chipsy z powodzeniem możemy chrupać między posiłkami nie przejmując się, że pójdą w boczki.

  • 20 min

Składniki:

  • -2 garście posiekanego jarmużu
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -5 kropli tabasco
    -1/2 łyżeczki soli ziołowej

Chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sól ziołową i tabasco dokładnie mieszamy z oliwą w misce. Wrzucamy posiekany jarmuż i delikatnie mieszamy rękoma, aby liście pokryły się marynatą. Odstawiamy na 5 minut.
  • 2. Liście wykładamy równomiernie w lekkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 6-8 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy