Chipsy chlebowe

4.48 (190 ocen)

  • 15 min

Oto niezwykle prosta domowa wersja popularnych Bake Rolls'ów. Doskonale sprawdzi się jako przekąska na imprezę lub do piwa ;)

  • 15 min

Składniki:

  • - dwie bagietki pszenne (po ok. 100g)
    - 1 mała cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - przyprawa do pizzy
    - bazylia
    - pół szklanki oleju
    - pół łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Chipsy chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekaj, czosnek przepuść przez praskę a następnie połącz i razem zmiksuj na gładką masę np. za pomocą blendera. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
  • 2. Bagietkę pokrój na plastry o grubości ok. 2-3 mm.
  • 3. Krążki smaruj z dwóch stron i układaj na blasze wyłożonej folią aluminiową.
  • Chipsy chlebowe 4. Piecz 5 minut w temp 150C. By były równomiernie przyrumienione należy je odwrócić i ponownie wstawić do piekarnika.

Porady

Świetnie smakują z sosem koperkowym na bazie jogurtu naturalnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować