Chińszczyzna z ryżem

4.41 (182 ocen)

  • 25 min

Domowa, ekspresowa, łatwa... ale przede wszystkim pyszna chińszczyzna.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 podwójna piersi z kurczaka
    1 opakowanie chińskiej mieszanki warzyw (mrożona)
    Przyprawa do potraw chińskich (Fix Knorr)
    Sól
    Pieprz
    1 kostka rosołowa
    2 torebki ryżu
    Sos sojowy
    ½ szklanka wody
    Olej
Wystaw ocenę:

4.41 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Chińszczyzna z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy marynatą zrobioną z sosu sojowego, pieprzu i soli. Odstawiamy na 20 min. do lodówki.
  • 2. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dorzucając kostkę rosołową.
  • 3. Warzywa dusimy na wodzie, na wolnym ogniu - aż zmiękną.
  • 4. Kurczaka podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju, dodając przyprawę do potraw chińskich.
  • 5. Następnie wszystko razem mieszamy i podajemy.

Porady

Pyszne na ciepło i zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sos sojowy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować