Chińskie z RPA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Będąc na wakacjach u rodziny w RPA jadłam wspaniały i lekki posiłek.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/3 białej kapusty - poszatkować
    0,25 pieczarek - w plastry
    3-5 marchwi - starte w krótkie paski (słupki)
    0,25 fasoli (zielona lepsza od żółtej) - na trzy, krojone ukośnie
    3-5 cebuli - na cztery, i w plastry
    kabaczek – na cztery, i w plastry
    cukinia – na cztery, i w plastry
    seler naciowy (może być nać z normalnego selera) - pokroić
    3 papryki (zielona, żółta, czerwona) – w paski
    3-4 pomidorów – obrać ze skóry w kostkę
    sos chili
    2 torebki ryżu
    0,5 –0,7 kg mięsa

Chińskie z rpa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kolejność smażenia na oleju:
    - fasola
    - marchew
    - cebula, seler, kapusta
    - mięso
    - pieczarki, kabaczki, cukinia
    - pomidory
    - papryka
    - dodać sos

    Podawać z gorącym ryżem ugotowanym na sypko. (proporcja 1 szklanka ryży na 2,5 szklanki wody).

Porady

do smarzenia potrzebny jest wook na butle gazową ( na działce) lub wook do kuchenki gazowej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy