"Chińskie" na szybko

0 (0 ocen)

  • 40 min

Taka propozycja na obiad sprawdzi się dla osób zapracowanych, a także jeżeli jesteśmy po prostu zmęczeni nie mamy siły gotować, a rodzinka jest głodna.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 podwójna pierś z kurczaka
    -2 łyżki kukurydzy z puszki
    -2 plastry ananasa z puszki
    -450 mieszanki warzyw na patelnię (brokuły, marchew, talarki ziemniaków)
    -1 opakowanie "fixu" do potraw chińskich
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia

"chińskie" na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pierś z kurczaka myjemy i suszymy. Kroimy w kostkę, obtaczamy w soli i pieprzu, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 2 2. Wrzucamy warzywa na patelnię, dodajemy kukurydzę i dusimy na wolnym ogniu około 10-15 minut do miękkości warzyw mieszając od czasu do czasu.
  • 3 3. Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wlewamy na patelnię, dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Dusimy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Porady

Podajemy z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy