Chińskie danie po mojemu

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Robi się je szybko, a smakuje na prawdę pysznie.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 filet z piersi kurczaka
    - 1 cebula
    - 200 g mieszanki warzyw chińskich mrożonych
    - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    - 1 łyżka ketchupu
    - 1 łyżeczka Vegety
    - sól, pieprz ziołowy
    - szczypta chili i papryki ostrej
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińskie danie po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i chwilkę smażymy. Dodajemy warzywa, przyprawy (chili, Vegetę, paprykę ostrą, pieprz ziołowy), wlewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości warzyw. Jakby woda wyparowała to dolewamy. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, dodajemy ketchup mieszamy. Czekamy aż się zagotuje i w razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z ryżem białym lub brązowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować