Chiński misz masz

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie pikantne z ryżem, kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - warzywa na patelnię, torebka: 1 sztuka
    - ryż w saszetkach: 2 sztuki
    - podwójna pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - przyprawa kebab: 1 łyżeczka
    - papryka ostra w proszku: 1 szczypta
    - słoik sos słodko-kwaśny: 1 sztuka

Chiński misz masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chiński misz masz 1. Ryż ugotować na sypko, odcedzić, osączyć.
  • Chiński misz masz 2. Pierś z kurczaka pokroić w paski, wrzucić na patelnię, dodać tłuszcz, paprykę w proszku, przyprawę kebab, podsmażyć mieszając. Następnie dodać do piersi z kurczaka warzywa na patelnię, ryż, wszystko dokładnie wymieszać i poddusić. Na samym końcu dodać sos słodko-kwaśny, poddusić. Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy