Chinese rice cookies - konkurs_podróże

0 (0 ocen)

  • 5 min

Chinese rice cookiesSą to chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego.Ich smak zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia!

  • 5 min

Składniki:

  • - kleik ryżowy bezsmakowy - ok. 10dag
    - jajka - 2 małe
    - miękkie masło - 125g
    - cukier - 1/4 szklanki
    - cukier waniliowy - szczypta
    - wiórki kokosowe - 2 czubate łyżki
    - polewa czekoladowa

Chinese rice cookies - konkurs_podróże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy razem.
    Wyrabiamy.

    Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

    Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

    W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę.

    Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru
    ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

    Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.

Porady

Zajadac jeszcze ciepłe! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy