Chińczyk inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy i rozbijamy na kotlety (nie za cienkie) solimy, pieprzymy i opruszamy słodką papryką. Mieszankę chińską wrzucamy na rozgrzany olej i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem, curry i ostrą papryką. Studzimy. Zimnymi warzywami faszerujemy piersi z kurczaka. Związujemy nitką i smażymy na małym ogniu. Do pozostałej części warzyw dodajemy pozostałe składniki i przygotowujemy z nich sos. Cukinię myjemy, tniemy na około 5 cm kawałki wydrążamy środki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 3-4 minut.
2.Na talerzu układamy cukinię, w środek wkładamy ryż, polewamy sosem i podajemy z porcja faszerowanego mięsa.
Komentarze