Chili... nadziana cukinia

0 (0 ocen)

Pyszna i ostra propozycja na obiad.

Składniki:

  • cukinia
    40 dag mięsa mielonego wieprzowego
    cebula
    ząbek czosnku
    jasna papryka
    mała papryczka chili
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    oregano
    sól, pieprz
    papryka słodka
    2 łyżki oleju
    15 dag sera żółtego

Chili... nadziana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i paprykę. Dodajemy mięso, smażymy. Całość doprawiamy i dodajemy koncentrat, posiekaną papryczkę chili oraz zmiażdżony czosnek.
  • 2. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy środek. Nakładamy farsz mięsny i pieczemy pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze ok 5 minut aż ser się rozpuści. Podajemy gorące.

Komentarze

Podobne przepisy