Chili con carne z "polskim kawiorem"

0 (0 ocen)

  • 35 min

Taki kulinarny psikus. Pomysł na "polski kawior" podsunęła mi znajoma.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 puszka chili con carne
    1 kiełbaska śląska
    1 torebka kaszy jaglanej
    1-2 buraki
    1 łyżeczka pasty czosnkowej
    sól

Chili con carne z "polskim kawiorem" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy na patelni.
    Dodajemy chili con carne, koncentrat czosnkowy i dusimy przez chwilę.
    Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem buraków pokrojonych w plastry. Powinna delikatnie zabarwić się na różowo. Będzie miała również trochę inny smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy