Chili con carne

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Pożywne i sycące danie obiadowe

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    50 dag wołowiny na gulasz
    1 czerwona papryka
    1 pomidor
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    chili w proszku
    przyprawa uniwersalna
    papryka w proszku
    3 łyżki oleju

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i mięso, doprawić. Podlać wodą i dusić ok 1 godziny. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Po godzinie dodać paprykę i dusić dalej 15 minut. Na koniec dodać pomidory i fasolę i dusić aż pomidory zmiękną. Podawać z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy