Przepis przywiózł kolega, który był na praktyce na Sri Lance. Ciekawe, niestandardowe połączenie chili z kokosem. Idealne na połączenie kobiecego i męskiego świata.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- ryż jaśminowy: 1 szklanka
- filet z kurczaka: 200 gramów
- chili w proszku: 1 łyżka
- wiórki kokosowe: 4 łyżki
Chili coco chicken - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chili mieszamy z wiórkami kokosowymi do momentu, aż wiórki przejmą kolor chili. W zależności od upodobań smakowych zmieniamy proporcje chili - wiórki kokosowe.
2.Filet kurczaka kroimy na paski i obtaczamy w wiórkach z chili. Smażymy ok. 10 minut.
3.Ryż gotujemy w i mieszamy z wiórkami. Do tego sałatka (pasujące przepisy znajdziemy na kuchnia bobyy, do tego dobre wino i walentynkowa kolacja gotowa.
Komentarze