Chili - smaczna , pikantna , sycąca potrawa mięsno warzywna

Składniki:

  • 70 dkg. mięsa mielonego
    2 puszki pomidorów bez skórki
    2 puszki fasoli czerwonej
    2 papryki ( użyłam czerwonej i żółtej )
    3-4 ząbki czosnku
    2 cebule
    50 dkg. pieczarek
    1/4szklanki keczupu
    maggi w płynie
    sól , pieprz do smaku
    1łyżeczka przyprawy Chili
    kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chili 1. Mięso mielone wysmażyć . Pieczarki oczyścić , pokroić w pół plastry , cebulę w kostkę . Pieczarki , cebulę i paprykę udusić na oleju , dodać do wysmażonego mięsa, wszystko razem chwilę podsmażyć , dodać pomidory razem z sokiem , dusić do całkowitego rozgotowania się pomidorów , dodać keczup , odsączoną fasolę z puszki, doprawić maggi , pieprzem , solą i chili ,dodać pokrojony czosnek , chwilę gotować . podawać z pieczywem lub grzankami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować