Chicken butter masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka oczyścić i pokroić na kawałki. Składniki marynaty zmiksować , wymieszać z kurczakiem. Odstawić na pół godziny a następnie wstawić na 10 minut do bardzo gorącego piekarnika (ok. 200 st. C). Ostudzić.
2.Pomidory zmiksować i przetrzeć przez sitko. Rozgrzać masło, podsmażyć czosnek i imbir. Gdy zaczną pachnieć dodać garam masala, kozieradkę i chili.
3.Smażyć 5 minut, dodać pomidory, wymieszać z orzechami i cukrem. Zmniejszyć ogień, podgrzewać jeszcze 10 minut.
4.Wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i cukrem. Do sosu włożyć podpieczonego kurczaka i gotować, aż mięso będzie miękkie.
5.Można posypać listkami kolendry. Podawać z ryżem lub plackami naan.
Komentarze