Chatka puchatka

5 (166 ocen)

  • 30 min

Ciasto nie wymaga pieczenia,jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu,ładnie wygląda i co najważniejsze świetnie smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg sera z wiaderka
    250 g margaryny
    1 szklanka cukru pudru
    18 herbatników jasnych
    18 herbatników ciemnych
    10 sztuk ptasiego mleczka o smaku cappuccino(lub inny smak)
    1 łyżka kakao
    kilka kropli aromatu waniliowego
    Polewa
    1/4 kostki margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki mleka w proszku
    1 czubata łyżka kakao
    2 łyżki mleka
    Do dekoracji;cukrowe cukiereczki



Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kakaowe Desery Ciasto

Chatka puchatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę stopniowo dodając ser.
    Gotową masę podziel na dwie części do pierwszej dodaj kakao,a do drugiej aromat waniliowy.
  • 2. Herbatniki jasne rozłóż na foli aluminiowej w3 rzędach po 6 sztuk,posmaruj masą kakaową,na to połóż drugą warstwę z herbatników ciemnych,następnie wyłóż masę waniliową,a środku ułóż ptasie mleczko.
  • 3. Całość złóż w trójkąt (unieść po bokach folię aluminiową do góry ,a ciasto samo się złoży,ewentualnie poprawić kształt ciasta).
  • 4. Wszystkie składniki polewy włóż do rondelka i zagotuj,odstaw i dodaj mleko w proszku i dobrze wymieszaj,przestudź i udekoruj ciasto,posyp cukiereczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (166 ocen)

Chatka Puchatka

To może cię zainteresować