Ciasto chałwowiec "kolczatka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt1: białka ubijamy, dodając żółtka i cukier. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w małej tortownicy (śr. 20cm) 20 minut w temp. 180°C. Biszkopt przekrajamy na 3 części.
2.Biszkopt 2: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy wiórki kokosowe i cukier. Pieczemy w małej tortownicy 15 minut w temp. 180°C.
3.Masa: Budyń robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masło rozkręcamy, dodajemy rozdrobnioną chałwę i schłodzony budyń.
4.Galaretkę rozpuszczamy, czekamy aż lekko stężeje, dodajemy pokrojone w kostke brzoskwinie. Na spód biszkoptu wykładamy warstwy: masy, biszkoptu, galaretkę, biszkopt 2, masę, biszkotp. Całość smarujemy masą, dekorujemy bezami i kakaem.
Komentarze