Chałwowiec

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

Ten przepis dostałam od mojej bratowej .

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj,1 szklanka cukru(trochę mniej),cukier waniliowy,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ,1 łyżka mąki pszennej,3 budynie czekoladowe bez cukru.Masa : 2 budynie waniliowe bez cukru ,1 kostka margaryny ,3 szklanki mleka,30 dkg.chałwy.Ponadto : starta czekolada,biszkopty,zaparzana szklanka kawy,capuccino.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałwowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chałwowiec 1. Pieczemy biszkopt około 30 minut w temp.160 .s.C .Po upieczeniu przekroić na pół.Masa: Budynie gotujemy na mleku - studzimy.Margarynę ucieramy z zimnym budyniem( dodajemy po łyżce ).Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.Przełożenie : biszkopt -1/2 masy,biszkopt-1/2 masy,biszkopty nasączone kawą,starta czekolada.

Porady

Życzę smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować