Cezar z brokułami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jej skład zmieniam w zależności od pory roku – latem najlepiej smakuje z brokułami.W upalne dni jest idealna na obiad.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● mały brokuł
    ● 5 dag pestek dyni
    ● op. mozzarelli w kulkach
    ● olej słonecznikowy
    ● sałata lodowa
    ● bułka
    ● 4 jajka
    ● 2 łyżki masła
    ● sól
    Sos: 3 łyżki śmietany 18-proc.
    ● 3 łyżki majonezu
    ● ząbek czosnku
    ● szczypta ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Cezar z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek miażdżymy. Śmietanę
    mieszamy z majonezem, dodajemy
    czosnek i zioła. Odstawiamy
    do lodówki na 30 minut
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w pa s ki. Podsmażamy na oleju na patelni grillowej. Zawijamy
    w folię aluminiową
  • 3. Brokuła myjemy, dzielimy na
    różyczki i blanszujemy w osolonej
    wodzie. Ser osączamy. Sałatę
    myjemy, osączamy i rwiemy
    w kawałki. Jajka gotujemy na
    twardo i kroimy w ćwiartki. Bułkę
    kroimy w kostkę i rumienimy
    na maśle. Pestki dyni prażymy
  • 4. Brokuła, mozzarellę, sałatę,
    grzanki i pestki dyni delikatnie
    mieszamy. Polewamy sosem.
    Układamy mięso i jajka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować