celestyny

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tę potrawę podpatrzyłam kiedyś na satelitarnym kanale. Postanowiłam zrobić i wyszło.Teraz gości to na moim stole w każde święta.

  • 2 godz.

Składniki:

  • pałki z kurczaka 10 sztuk
    30 dag. mięsa mielonego drobiowego
    30 dag. pieczarek
    1 duża cebula
    vegetta
    2 puszki pomidorów w puszce
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Celestyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pałek wybieram kości i rozbijam jak schabowe przez folie aby nie pryskało.
  • 2. Pieczarki czyszczę , kroję w kostkę i smażę na oleju.Usmażone przekładam na sito aby ociekły.
  • 3. Cebule kroję w kostkę i też smażę. Na sito przekładam aby ociekło.
  • składniki 4. Pieczarki ,cebulę i mięso mielone doprawiam vegettą.Mieszam.
  • przygotowane do zawijania 5. Ubite pałki kładziemy na folie aluminiową wcześniej posmarowaną odrobiną oleju.Folią matowa na zewnątrz aby przepuszczała ciepło.Na ubitą pałkę posypuję lekko vegettą i nakładam wcześniej przygotowany farsz.
  • zwinieta 6. I tak zawijamy.
  • zawiniątko 7. Dalej zawijamy w cukierka i obsmażamy.Ja obsmażam z trzech stron ,tak na oko.
  • 8. Usmażone celestyny rozwijamy z folii i przekładamy do garnka.Zalewamy pomidorami z puszki i gotujemy 40 minut.

Porady

Celestyn nie można po raz drugi gotować ponieważ mogą się rozgotować. Potem najlepiej odgrzewać w piekarniku pod folią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.2 (408 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować