Cebulowy bigosik z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bigosik lekki na bazie cebuli kolorowej i młodej kapusty

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula czerwona: 2 sztuki
    - cebula biała: 2 sztuki
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - masło: 1 łyżka
    - kapusta młoda: 0.5 sztuki
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - ketchup: 2 łyżki
    - pieprz: 0.33 łyżeczki
    - natka pietruszki: 0.25 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cebulowy bigosik z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w paseczki i gotujemy . Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka . Podsmażamy cebulkę na masełku .
  • 2. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki i smażymy z cebulą.
  • 3. Kapustę po ugotowaniu odcedzamy i dajemy na patelnie. Smażymy razem z cebulkę i pieczarkami . Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku . Następnie dodajemy ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.Na koniec dajemy posiekaną natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować