Cebulowo-winogronowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Ta sałatka to samo zdrowie. Winogrona zapobiegają miażdżycy, a cebula zmniejsza poziom cholesterolu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 zielone jabłka
    3 białe cebule
    3 czerwone cebule
    15 dag jasnych winogron
    mały jogurt naturalny
    pęczek koperku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina

Cebulowo-winogronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulowo-winogronowa 1. Jabłka myjemy, osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Winogrona myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
  • 2. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Owoce mieszamy z cebulą i polewamy sosem jogurtowym. Ewentualnie jeszcze doprawiamy.

    Do sałatki można użyć bezpestkowych winogron rodzynkowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować