Cebulowo kiełbasiane łódeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sezon grillowy w pełni. A ja (bo nie byłbym sobą) cały czas sprawdzam jak urozmaicić grillowanie zwykłą kiełbasą. I tak oto powstał pomysł autorski - Cebulowo kiełbasiane łódeczki. Pomysł prosty, szybki i efektywnie wyglądający. Smacznego :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 ulubiona kiełbasa
    50 gr startego żółtego sera
    3 większe cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowo kiełbasiane łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa przekrojona wzdłuż na pół i grillowana na grillu Broil King. 1. Kiełbasę przecinam wzdłuż na pół i grilluję z obu stron do pierwszych rumieńców.
    Cebulę obieram i przecinam wzdłuż (nie w poprzek) na pół, zręcznie zdejmuję podwójną łupinkę z której mają powstać łódeczki. Proporcje wskazują że na 1 kiełbasę potrzebujemy 6 łupinek.
    Układam je na grillu "do góry nogami" i grilluję aż delikatnie zmiękną.
  • Grillowana wstępnie cebula z pokrojoną w pół plastry kiełbasą i posypana serem, przygotowana do dalszego grillowania. 2. Zdejmuję kiełbasę i cebulę z grilla. Kiełbasę kroję w półplastry, napełniam nimi cebulę, posypuję startym żółtym serem i zapiekam jeszcze przez kilka minut na grillu - aż cebula nabierze ładnego koloru a ser się rozpuści.
  • image-1s5pmuw 3. Podałem z grillowanymi pierścieniami papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować