Cebulowe roladki naleśnikowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wystarczy urozmaicić podstawowe składniki ciasta lub przygotować niecodzienny farsz aby zwykłe naleśniki stały się prawdziwą ucztą

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    300 g mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    1 łyzka cebulowej zupy francuskiej w proszku
    szczypta soli
    olej do smażenia
    Nadzienie:
    200 g pieczarek
    2 łyzki masła
    200g szynki gotowanej
    pęczek natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    2 łyzki śmietany 18%
    300 g sera chudego białego
    sól morska do smaku
    pieprz czarny swieżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cebulowe roladki naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy naleśniki 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto na pół godziny aby odpoczęło,tłuszcz rozgrzać na duzej patelni. Wlewać za każdym razem sporą porcję ciasta na dosć gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyc na talerz.Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki
  • przygotowanie farszu 2. Nadzienie: Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę .Masło roztopić na patelni włozyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut. Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać . Do miski przełożyc ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę ,dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz reszte składników ,doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania
  • przełozenie naleśników 3. Przełozenie: Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyż farsz zwinać jak roladę .Odłożyc na godzinę aby rulon ładnie sie uformował.Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania. To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny obiadek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować