cebulowe klopsiki mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie obiadowe z dodatkiem zupy cebulowej dodało smacznego smaku klopsikom.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    1 opakowanie zupy cebulowej (zupa zawiera już sól)
    1 łyżka majeranku
    1 jajko
    pieprz
    ewentualnie sól
    0,5 szklanki wody
    olej do smażenia

Cebulowe klopsiki mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z przyprawami 1. Do miski wkładamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy mięso, aby zupa w proszku dobrze się rozpuściła.
  • klopsiki 2. Z mięsa formułujemy niewielkie kuleczki. Najlepiej robić to mokrymi dłońmi ponieważ mięso się wtedy nie klei.
  • smażenie 3. Rozgrzewamy na patelni olej i kładziemy nasze klopsiki. Smażymy około 10 minut z obu stron.

Porady

Do klopsików nie dodajemy już soli ponieważ w zupie jest już zawarta sól.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy