Cebulowa z grzankami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Skończyłem technikum gastronomiczne, gotuję codziennie i wszystko wszystkim smakuje.Zupa cebulowa jest moim pomysłem.

Składniki:

  • 1 kg cebuli
    1,5 l wody
    minikostka smażona cebula
    kostka bulionu warzywnego
    sól
    pieprz
    żółty ser
    bułka
    łyżka margaryny
    łyżka masła

Cebulowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na roztopionej margarynie, pod koniec dodajemy pokruszoną minikostkę smażona cebula. Mieszamy
    i chwilę smażymy.
  • 2. Wodę zagotowujemy w garnku, wrzucamy kostkę bulionu i podsmażoną cebulę. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut.
  • 3. Zupę miksujemy i doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Robimy grzanki. Na patelni roztapiamy masło. Bułkę kroimy w kostkę i rumienimy na złoto na stopionym maśle. Zupę rozlewamy do talerzy. Wrzucamy grzanki i posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy