Cebulowa z fasolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę i inne dania wypróbowałam na moim mężu, który jest wybrednym smakoszem. Od kilku lat przygotowuję ją na rodzinne imprezy.

Składniki:

  • ● słoik marynowanych cebulek
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 15 dag białej części pora
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 150 ml majonezu

Cebulowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki osączamy. Fasolę
    wsypujemy na sitko i płuczemy
    pod bieżącą wodą. Pora
    oczyszczamy, kroimy w krążki.
    Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Wszystkie składniki wkładamy
    do salaterki, dodajemy
    majonez i mieszamy.

Porady

Sałatki nie doprawiamy! Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy