Cebulowa mojego pomysłu

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybko się ją robi,jest aromatyczna i wspaniale rozgrzewa.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 litry rosołu lub bulionu z kostki
    3 duże cebule
    2 marchewki
    3 wędzone drobiowe parówki(może być kiełbasa lub boczek)
    3 łyżki oleju
    pieprz
    mały kubeczek śmietany 18 %
    2 łyżki mąki
    pęczek natki pietruszki
    łyżka majeranku

Cebulowa mojego pomysłu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno posiekać,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,parówki pokroić w plasterki,wszystko razem podsmażyć na oleju (posolić trochę wtedy warzywa puszczą sok i szybciej zmiękną) aż do lekkiego zrumienienia. Zawartość patelni wrzucić do wrzącego rosołu i gotować 10 minut. Po tym czasie wrzucić do zupy posiekaną natkę,dodać też pieprz i majeranek,zaprawić mąką wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną. Ja do zupy zrobiłam sobie lane kluski,mąż i syn jedli z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy