Cebulka marynowana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepszym sposobem, aby w długie zimowe wieczory rozkoszować się magią lata, jest zamknięcie warzyw lub owoców w słoiczku.

Składniki:

  • ● 1 kg cebulki perłowej
    ● ziarna gorczycy
    ● koper
    ● liście laurowe
    ● ziele angielskie
    ● ziarna pieprzu.
    Zalewa: 1,5 l wody
    ● 300 ml octu
    ● 6 łyżeczek cukru
    ● 5 łyżeczek soli

Cebulka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obgotowujemy 3-4
    minuty. Przelewamy zimną
    wodą, wkładamy do słoików.
    Dodajemy przyprawy.
  • Cebulka marynowana 2. Zagotowujemy wodę z octem,
    solą i cukrem. Gorącą wlewamy
    do słoików. Słoiki pasteryzujemy
    25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy