Cebule nadziewane fetą

0 (0 ocen)

Dla tych, którzy cenią sobie oryginalność i pomysłowość:)

Składniki:

  • 2 duże cebule białe i 2 czerwone,
    20 dag sera feta,
    4 łyżki startego żółtego sera,
    pieprz,
    1/2 cytryny,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
    łyżeczka tymianku.

Cebule nadziewane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić.
  • 2. Cytrynę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek.
  • 3. Cebule napełnić masą serową. Ułożyć na tacce do grilowania i grillować ok. 20 min. Można także piec ok. 25 min w temp. 200st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy